Türkiye’nin Elektrik Üretiminde Özel Sektörün Payı Yüzde 80

Türkiye’nin Kurulu Elektrik Gücü 118 Bin Megavata Ulaştı

Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yücel Kartal, Türkiye’nin elektrikteki kurulu gücünün 118 bin megavata ulaştığını belirterek, özel sektör santrallerinin bu artışta yüzde 80’lik bir paya sahip olduğunu söyledi.

Uludağ Enerji Zirvesi’nde konuşan Kartal, Türkiye’nin elektrik piyasasının Avrupa ve dünya genelinde büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, Paris İklim Anlaşması’nın hedeflediği karbonsuz bir dünyaya ulaşmak için yenilenebilir enerji yatırımlarının hızlanması gerektiğini dile getirdi.

Enerji talebinin sürekli arttığını belirten Kartal, bu talebi karşılamak için iklim hassasiyetini göz önünde bulundurarak enerjiyi kesintisiz, verimli, kaliteli ve düşük maliyetli şekilde tüketiciye sunmanın hedeflerinin başında geldiğini belirtti.

Türkiye’deki enerji sektörünü şekillendiren unsurların başında ekonomi ve iklim geldiğini vurgulayan Kartal, ülkedeki enerji politikalarının bu iki hassasiyeti de göz önünde bulundurarak belirlendiğini ifade etti.

Özel sektöre ait santrallerin payının giderek arttığına işaret eden Kartal, Türkiye’nin yenilenebilir enerjide Avrupa’da 5. sırada, dünyada ise 11. sırada yer aldığını belirtti.

Türkiye’nin 2035 Yılı Hedefleri İçin Yenilenebilir Enerji Yatırımları Devam Ediyor

Kartal, Türkiye’nin enerji sektöründe gerçekleştirdiği değişim ve dönüşümle birlikte 2035 yılı hedeflerine doğru ilerlediğini dile getirerek, yerli ve yenilenebilir kaynaklardan talep edilen enerjinin karşılanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Özellikle yenilenebilir enerji alanında yapılan yatırımların artırılmasıyla Türkiye’nin enerji sektöründe daha üst sıralara yükselmesinin hedeflendiğini sözlerine ekleyen Kartal, ülkenin enerji politikalarının bu doğrultuda şekillendirildiğini açıkladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Büşra Nur Yılmaz – Ekonomi

Related Posts

Eski telefonlarınızın içinden böyle altın çıkarılıyor

Her yıl milyonlarca ton elektronik atık çöpe gidiyor ve içindeki değerli metaller de birlikte kayboluyor. Ancak bilim insanları eski telefonlar ve bilgisayarlardan çevre dostu bir yöntemle altını geri kazanmanın yolunu buldu.

Mahkeme Meta’yı haklı buldu: Yapay zeka eğitimi telif hakkı ihlali değil

ABD’de federal bir yargıç, teknoloji devi Meta’nın yapay zekâ modellerini kitaplarla eğitmesiyle ilgili davada şirket lehine karar verdi. Aralarında ünlü yazar ve komedyen Sarah Silverman’ın da bulunduğu 13 yazarın açtığı davada, mahkeme Meta’nın bu uygulamasının “adil kullanım” (fair use) kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.

Nazife Tuncel Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti

Manisa’nın Akhisar ilçesinde faaliyet gösteren Zirvens Spor Kulübü sporcusu Nazife Tuncel, 22 Haziran Pazar günü Sakarya’da düzenlenen Eliminatör Dünya Şampiyonası’nda milli takım formasıyla Türkiye’yi temsil etti.

İtalyanlar Türk robotuna hayran kaldı! Tarımda devrim getirecek

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri, tarım alanlarında zararlıları ve yabancı otları ayırt ederek noktasal ilaçlama yapabilen otonom bir robot geliştirdi. Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Hüseyin Çelen’in …

Pebble ruhu geri geliyor: Eski modellere model dokunuşlar

Core Devices’in kurucusu Eric Migicovsky, geliştirdiği yeni mobil uygulamanın sadece Core 2 Duo için değil, eski Pebble saatler için de çalışacağını açıkladı. Bu gelişme, yıllar önce piyasadan çekilen Pebble Time ve Pebble 2 modellerini yeniden …

Güneş’in güney kutbu ilk kez görüntülendi

Solar Orbiter uzay aracı, Güneş’in keşfedilmemiş güney kutbunu ilk defa gözler önüne serdi. Avrupa Uzay Ajansı ESA ve NASA’nın ortak yürüttüğü bu çığır açan görev, Güneş’in manyetik alanının 11 yılda bir nasıl tersine döndüğünü anlamak için kritik …