Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Göz Sağlığına Dikkat: Takma Kirpik ve Kirpik Kıvırıcıların Yanlış Kullanımı Göz Tahrişine Neden Olabilir

Birçok kişinin daha belirgin ve etkileyici bakışlar için tercih ettiği takma kirpik ve kirpik kıvırıcıların yanlış kullanımının göz sağlığına zarar verebileceği belirtiliyor. Öğretim Görevlisi Birgül Erbaş, bu ürünlerin yanlış kullanımının göz tahrişine, enfeksiyonlara ve kirpik dökülmesine neden olabileceğini vurguluyor.

Erbaş, takma kirpik yapıştırıcılarının bazı kişilerde alerjiye yol açabileceğini, güçlü kimyasallar içerdiklerinden ciltte kızarıklık, kaşıntı ve gözlerde sulanmaya neden olabileceğini söylüyor. Özellikle hassas ciltler için hipoalerjenik ürünlerin tercih edilmesi ve önce küçük bir bölgede deneme yapılması gerektiğini belirtiyor.

Kirpik Kıvırma Aletleri Doğru Kullanılmalıdır

Kirpik kıvırma aletlerinin de doğru kullanımının önemli olduğunu vurgulayan Erbaş, aleti çok sert bastırmamanın, makyajlı kirpiklerde kullanmamanın ve göz kapağına çok yakın kullanmamanın kirpikler için zararlı olabileceğini belirtiyor.

Takma Kirpikler ve Kıvırıcılar Hijyenik Şekilde Kullanılmalıdır

Erbaş, kirpik kıvırıcı ve takma kirpiklerin düzenli temizlenmemesi durumunda bakteri ve mantar üremesine zemin oluşturabileceğini belirtiyor. Aletleri başkalarıyla paylaşmanın göz enfeksiyonlarına yol açabileceğini söyleyen Erbaş, hijyenik kurallara uyulması gerektiğini hatırlatıyor.

Göz Sağlığınızı Koruyun, Güzel Kirpiklere Zarar Vermeyin

Takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanırken göz sağlığınızı riske atmamak için hijyen kurallarına dikkat etmeniz gerektiğini belirten Erbaş, doğru ürünleri tercih ederek ve kirpiklerinize düzenli bakım yaparak gözlerinizi koruyabileceğinizi hatırlatıyor.

Related Posts

Herkes sağlıklı sanıyordu, ‘kara liste’ye alındı: Ağzınıza bile sürmeyin!

Milyonlarca kişinin sağlıklı bir ara öğün olarak tükettiği protein barları için bilim dünyasından en net uyarı geldi. Ünlü gastroenterolog Dr. Neelendu Dey, bu ürünlerin ‘ultra işlenmiş gıda’ sınıfında olduğunu ve içerdikleri katkı maddeleriyle kolon kanseri riskini doğrudan artırdığını açıkladı.

Stresli şehirler kanser üretiyor

İstanbul’da yaşamak, iş stresi ve kalbe kazınan bir travma…Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nden Dr. Murat Kıyık, akciğer kanserinin sadece sigaraya değil, stres ve ağır yaşama ile de bağlantılı olabileceğini söyledi. Trafik, gürültü ve kalabalık gibi etkenlerin stresi arttırarak şehir yaşayışını zorlaştırdığını ifade eden Kıyık’a göre, hüznü kalbinde taşıyanlar daha fazla risk altında.

Cömertliğin beyni bulundu: Bu bölge zarar gördüğünde bencilleşiyoruz

Cömertliğin sadece bir karakter özelliği değil, nörolojik bir mekanizmanın sonucu olabileceği ortaya çıktı. Almanya’nın Düsseldorf Üniversitesi öncülüğünde Güney Afrika, Hollanda ve İsviçre’den bilim insanlarının katılımıyla yürütülen araştırma, insan beynindeki bazolateral amigdala adlı bölgenin cömertlik ve empatiyle doğrudan ilişkili olduğunu gösterdi.

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Et saklarken yaptığınız 5 büyük hata

Kırmızı etin yanlış saklanması, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Uzman diyetisyen Serap Güzel, etin nasıl saklanması gerektiğini, etin dondurulma ve çözdürülme süreçlerini açıklıyor.

Sağlık Bakanlığı: Boy-kilo ölçümü yapılan kişilerin yüzde 64,4’ünün sonucu normal kilo sınırının üzerinde

Sağlık Bakanlığı tarafından, fazla kilolulukla mücadele ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan “İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa” kampanyası kapsamında, 10-23 Mayıs 2025 tarihleri arasında yapılan ölçümlere ilişkin ilk iki haftalık veriler açıklandı. Kampanya çerçevesinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişiye boy ve kilo ölçümü yapıldı.