Son dakika! Çanakkale’de orman yangını! Mücadele sürüyor

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangınla ilgili gelişmeleri dakika dakika aktarıyoruz.

21:01 18 Haziran 2024

GEMİ TRAFİĞİ AÇILDI

Ulaştırma ve  Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Orman yangını sebebiyle tek yön açık olan “Çanakkale Boğazı gemi trafiği, çift yönlü olarak açılmıştır.

20:15 18 Haziran 2024

‘BELİRLİ BİR NOKTADA TUTMAK İÇİN GAYRET EDİYORUZ’

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İstanbul Yangın Harekat Merkezi’nden Çanakkale Eceabat’taki yangını takip etti. Yangının son durumuna ilişkin açıklama yapan Yumaklı, “Yangınla ilgili ilk bildirimi saat 16.05’te aldık. Arkadaşlarımız saat 16.11’de müdahaleye başladılar. Hava sıcaklıklarının arttığı şu dönemde; özellikle bu yangının da ziraat alanından çıktığını düşünürsek, vatandaşlarımızın çok daha hassas olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatalım. Anız yakma konusunun bir cezai yaptırımı olduğunu, hatta orman yangınına sirayet edecek şekilde olmasının çok daha ağır yaptırımlara sebep olacağını kendilerine tekrar hatırlatmış olalım. İklim değişikliğinin bize olan etkisinin yoğunlaştığını bugünlerde vatandaşlarımızla omuz omuza vererek yeşil vatanımızı korumakla ilgili bütün mücadele hep birlikte vereceğiz. Şu anda diğer bölgelerden takviye ekiplerini oraya sevk etmiş durumdayız. Şu an itibariyle rüzgar hızı saatte 40 kilometre. Bulunduğumuz bölgede nem oranı da aynı şekilde, yüzde 40’lar civarında. Hava sıcaklığı da yüksek seyrediyor. Arkadaşlarımız mücadeleye devam ediyor. Şu an için belirli bir noktada tutmak için gayretleri var. Ayrıca Büyük Anafartalar köyünün boşaltılmasını istedik. Diğer kamu kurumlarıyla birlikte omuz omuza vererek inşallah bu süreci de büyük bir sorun olmadan atlatacağız” dedi.

Bakan Yumaklı, açıklamanın ardından yangın bölgesine hareket etti.

19:31 18 Haziran 2024

MARDİN’DE ORMAN YANGINI

Mardin’in Midyat ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında yüzlerce dönümlük alan kül olurken, itfaiye ekiplerinin alevlere müdahalesi sürüyor. Taşlıburç mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarla olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında yüzlerce dönümlük alan kül olurken, itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor.

19:22 18 Haziran 2024

TARİHİ ALANA GİRİŞLER DURDURULDU

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Kumköy yakınlarında çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangın nedeniyle Tarihi Alan’a geçişler durduruldu. Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanına girişler ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur” denildi.

19:16 18 Haziran 2024

MSB’DEN ÇANAKKALE YANGINIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Çanakkale’nin Eceabat ilçesindeki yangın söndürme çalışmalarına destek için Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait 2 helikopter, 1 itfaiye, 1 arazi aracı ve personel görevlendirilmiştir.” denildi.

18:56 18 Haziran 2024

MANİSA’DA YANGIN ÇIKTI

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde, Spil Dağı’nda orman yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale edildi

Yunusemre’nin Sultanyaylası Mahallesi sınırlarındaki Spil Dağı Turgutalp mevkisindeki ormanda saat 16.36’da bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Manisa Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri yönlendirildi. Ekipler, yangına 2 uçak, 1 helikopter, 9 arazöz, 1 su ikmal ve 1 dozer ile müdahale etti.

2 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde Spil Dağı’nda çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle 2 saatte söndürüldü. İlk belirlemelere göre 10 dönüm orman zarar gördü.

18:46 18 Haziran 2024

ÇANAKKALE VALİLİĞİ AÇIKLADI! YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Çanakkale Valiliği, Eceabat ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale edildiğini açıklayarak, yangının büyüme riski olduğundan yakın civarda yaşayan vatandaşların teyakkuzda olmaları uyarısında bulundu.

Çanakkale Valiliği açıklama yaptı

Valilikten yapılan açıklamada, “Eceabat Kumköy köyü civarında devam eden orman yangınına Orman, AFAD, Belediye, İl Özel İdare ekiplerince uçak, helikopter, arazöz, itfaiye ve iş makinaları ile havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Büyük Anafartalar köyü tedbir amaçlı boşaltılacak olup, vatandaşlarımız Özel İdare, AFAD ve İl Sağlık müdürlüğü ekipleri tarafından Eceabat Gençlik Konuk Evine götürülerek misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın teyakkuzda olmaları önemlidir” denildi.

18:06 18 Haziran 2024

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİNİ AÇIKLADI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’deki orman yangınına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yumaklı, “Çanakkale Eceabat yangınına müdahalemiz sürüyor. Yine anız yakılmasıyla başlayan ve ormana sirayet eden yangına; 9 uçak, 6 helikopter, 67 kara aracımız ve 362 orman kahramanımızla müdahale ediyoruz” dedi.

18:05 18 Haziran 2024

ANAFARTALAR KÖYÜ BOŞALTILDI

Yangının büyümesi ihtimaline karşı Anafartalar köyü tamamen boşaltılırken, vatandaşlara Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı tarihi Gelibolu yarımadasındaki 57. Alay ve Conkbayırı’na gitmemeleri uyarısı yapıldı.

 

18:05 18 Haziran 2024

TRAFİK ASKIYA ALINDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da “Çanakkale Boğazı gemi trafiği, Akbaş mevkisindeki orman yangını nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındı. Gemi trafiği, güney-kuzey tek yönlü olarak devam edecektir.” denildi.

18:05 18 Haziran 2024

KIYI EMNİYETİ AÇIKLAMA YAPTI

Kıyı Emniyeti’nden yapılan açıklamada, “Çanakkale Boğazı gemi trafiği, Akbaş mevkisindeki orman yangını nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındı” ifadeleri kullanıldı.

18 Haziran 2024

MÜDAHALE BAŞLADI

Eceabat ilçesi Kumköy mevkiinde yangın çıktı. Yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi. Yangına arazözler ile karadan, havadan ise helikopter ve uçaklarla müdahale başladı.

Canlı Anlatım Özeti

  • GEMİ TRAFİĞİ AÇILDI
  • ‘BELİRLİ BİR NOKTADA TUTMAK İÇİN GAYRET EDİYORUZ’
  • MARDİN’DE ORMAN YANGINI
  • TARİHİ ALANA GİRİŞLER DURDURULDU
  • MSB’DEN ÇANAKKALE YANGINIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
  • MANİSA’DA YANGIN ÇIKTI
  • ÇANAKKALE VALİLİĞİ AÇIKLADI! YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR
  • YANGININ ÇIKIŞ NEDENİNİ AÇIKLADI
  • ANAFARTALAR KÖYÜ BOŞALTILDI
  • TRAFİK ASKIYA ALINDI
  • KIYI EMNİYETİ AÇIKLAMA YAPTI
  • MÜDAHALE BAŞLADI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir