Nissan geri dönüş planını duyurdu: 20 bin kişi etkilenecek

Nissan, ABD’deki Çalışanlarından İşten Ayrılma Teklifi İstiyor

Japon otomobil üreticisi Nissan, mali zorluklarla mücadele ederken maliyet kesintilerini artırmaya devam ediyor. Şirket, ABD’deki çalışanlarına gönüllü işten ayrılma teklifi sunmaya başladı ve dünya genelinde performansa dayalı maaş artışlarını durdurdu.

Reuters’in incelediği şirket içi e-postalara dayanan habere göre, Nissan Genel Müdürü İvan Espinosa, yeni tasarruf planını duyurdu. Plan, dünya genelinde yedi üretim tesisinin kapatılmasını ve yaklaşık 20 bin kişinin işten çıkarılmasını içeriyor.

Kâr marjının düşmesiyle zor günler geçiren Nissan, Honda ile birleşme görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yeni bir genel müdür seçmek zorunda kalmıştı.

Yeni Genel Müdür Espinosa, Nissan’ın kendini geliştirmesi ve kârlılığa odaklanması gerektiğini vurguladı. Şirket, maliyetleri azaltarak 2024 mali yılına ulaşmayı ve fabrika sayısını 17’den 10’a düşürmeyi hedefliyor.

Şirket, ABD’deki Mississippi eyaletindeki Canton fabrikasında çalışanlara gönüllü işten ayrılma teklifleri sundu. Nissan America Yönetim Kurulu Başkanı Christian Meunier, bu adımların şirketin geri dönüşü için hayati olduğunu belirtti.

ABD’deki işten çıkarmalar, Başkan Donald Trump’ın üretimi artırma ve istihdam yaratma hedefleriyle çelişiyor. Ancak Nissan, mali zorluklarla mücadele ederken verimliliği artırmak ve kârlılığı sağlamak için adımlar atmaya devam ediyor.

Related Posts

Bakan Ersoy açıkladı! Türkiye’nin dünya turizminde gücü tescillendi

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UN Tourism) yayımladığı Mayıs 2025 Dünya Turizm Barometresi’ne göre Türkiye, 2024 yılında 56,7 milyon yabancı ziyaretçiyle, dünyada en çok turist çeken ülkeler sıralamasında İtalya’yı geçerek 5. sıradan 4. sıraya yükseldi. Türkiye 2024 yılını toplamda 62.3 milyon ziyaretçiyle kapatmış oldu.

Küresel ekonomideki kırılganlıklar büyüme beklentilerini aşağı çekiyor

Dünya Bankası Başekonomist Yardımcısı ve Beklentiler Grubu Direktörü Ayhan Köse, küresel ekonomideki kırılganlıklar nedeniyle büyüme tahminlerini düşürdüklerini belirterek, kısa vadede fiyat istikrarı, mali disiplin, bütçe açıklarının azaltılması ve borç sorununun kontrol altına alınmasının, orta ve uzun vadede ise yapısal reformlar, beşeri sermaye ile verimliliğin artırılması ve iş ortamının iyileştirilmesinin gerektiğini ifade etti.

Faiz sabit kaldı mevduat yarışı kızıştı: 5 milyon TL’ye 1 ayda 190 bin TL kazanç!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 20 Haziran’da gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini yüzde 46 seviyesinde sabit bıraktı. Kurul ayrıca, gecelik borç verme faiz oranını yüzde 49, borçlanma faiz oranını ise …

Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,11 değer kazanarak 9.203,37 puandan tamamladı.

Brent petrolün varili 75,25 dolardan işlem görüyor

İsrail-İran arasındaki savaşın başlaması ile birlikte Brent Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar sürüyor. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 75,25 dolar oldu.

İran-İsrail çatışması gölgesinde Merkez Bankası kararı: Savaştaki ülkelerde faiz ne durumda?

İran-İsrail çatışması gölgesinde açıklanan TCMB faiz kararı belli oldu. Türkiye’nin yüksek faiz politikası sürerken sıcak çatışma yaşayan ülkelerin çok daha düşük faiz oranları uygulaması ekonomi çevrelerinde şaşkınlık yarattı. Jeopolitik risklerin arttığı dönemde merkez bankası enflasyon beklentilerindeki bozulma sinyallerine karşı temkinli duruşunu koruyor.