Kenan Işık’ın vefatı ünlü isimleri yasa boğdu

Kenan Işık 10 yıl önce fenalaşıp dengesini kaybederek kafasını yere çarpması sonucu beyin kanaması geçirmişti.

Bir süre Almanya’da Schmieder Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören Işık, bu sabah İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. 

Kenan Işık’ın vefatına dair, Film Sanayii ve Tüm Sanatçıları Güçlendirme Vakfı (Film-San) sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Kenan Işık’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Kenan Işık’ın ölümünün ardından ünlü isimler sosyal medyadan duygularını paylaştı.

HALDUN DORMEN

“Kenan Işık’ın aramızdan ayrılması bizi çok üzdü. Birlikte çalışmaktan çok büyük keyif aldığım değerli sanatçımızın yokluğu, arkasında çok büyük ve doldurulamaz bir boşluk bıraktı. Işıklar içinde uyusun.”

GÜLBEN ERGEN

“Dev çınarım Kenan Işık… İki yılımızın her günü sevgiyle, saygıyla, anılarla geçti ‘Dadı’da. 10 yıllık hasret sürecine sonsuzluk eklendi şimdi. Değerli ailesine, sevenlerine sabırlar dilerim.  Allah rahmet eylesin. Başımız sağ olsun.”

ZAFER ALGÖZ

“Allah rahmet eylesin. Oyunculuk mesleğini seçmemde çok büyük emeğin var Kenan Işık. 10 yıldır hayata tutunmaya çalıştı ve acıları son buldu kıymetli ağabeyim, mekanın cennet olsun.”

ALİ SUNAL

“Sana doyamadık Kenan abicim iyi ki tanımışım, dertleşmişim, şakalaşmışım, sahne paylaşmışım nur içinde yat.”

KENAN IŞIK KİMDİR?

Tam ismiyle Yusuf Kenan Işık, 1 Ekim 1947’de Malatya’da dünyaya geldi. Ortaöğrenimini devam ettirdiği yıllarda okul tiyatrosunda oyunculuğa başlayan Işık, lise eğitimi için gittiği Ankara’da Meydan Sahnesi’ne girdi. 

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde okumaya başlayan Işık, öğrencilik yıllarında tiyatrodan hiç kopmadı ve 1972’de Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu. 

Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra Şehir Tiyatroları genel sanat yönetmenliği ve senaristlik de yapan usta isim, çeşitli dizilerde de rol aldı. 

Bir dönem gazetecilik de yapan Kenan Işık, ‘Kim Milyoner Olmak İster’ isimli yarışma programıyla seyircilerin beğenisini kazandı.

Işık, 10 yıl önce fenalaşıp dengesini kaybederek kafasını yere çarpması sonucu beyin kanaması geçirmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir