Covid aşısızlarda pıhtı riski, 3 kat daha fazla

Covid-19 Aşıları ve Kalp Krizi Riski

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, ani kalp krizi vakalarının, Covid-19 aşıları ve kalp-damar sağlığı üzerindeki etkilerine yönelik uyarılarda bulundu. İngiltere ve İsrail’de yapılan uzun vadeli çalışmalar, aşı olan ve olmayan bireylerin karşılaştırıldığı sonuçlar ortaya koydu. Aşı olmayan bireylerde pıhtılı hastalık oranı, aşı olanlara göre 3 kat daha fazla.

Prof. Dr. Özlü, halk arasında Covid-19 aşıları ile kalp krizi arasında bir ilişki olup olmadığına dair endişelerin olduğunu belirtti. Yapılan uzun vadeli araştırmalar, aşı olan ve olmayan grupların karşılaştırılması sonucunda, aşıların pıhtı ile ilişkili kalp-damar, beyin-damar ve toplardamar sistem hastalıklarından koruyucu olduğunu gösterdi.

“AŞILANMAMAK DAHA BÜYÜK BİR RİSK”

Özlü, aşı olmamanın beraberinde getirdiği riskin çok yüksek olduğunu vurgulayarak, yapılan araştırmaların Covid-19 geçirenlerde pıhtı ile ilişkili hastalıkların arttığını gösterdiğini söyledi. Geniş kapsamlı çalışmalar, aşı ile ilgili spekülasyonların geçersiz olduğunu ortaya koyuyor.

“OBEZİTE VE SİGARA BAŞLICA RİSK FAKTÖRLERİ”

Özlü, günlük yaşamda obezite, sigara kullanımı ve diğer risk faktörlerinin hastalıkların ortaya çıkma sürecinde önemli bir rol oynadığını belirtti. Hareketsizlik, beslenme bozukluğu, stres ve genetik faktörlerin de pıhtılı hastalıkların gelişiminde etkili olduğunu ifade etti. Obezite ve sigara kullanımının riski artıran başlıca faktörler olduğunu sözlerine ekledi.

Related Posts

Evdeki en sinsi mikrop yuvası! Klozetten 75 kat daha kirli, salonda baş köşede duruyor

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

“Ayağımı artık kesin” diyen hasta larva tedavisi ile yürüyerek taburcu oldu

Yıllardır şeker hastalığı nedeniyle ayağındaki kronik yara kapanmayan 59 yaşındaki Aydın Akat, uygulanan larva tedavisiyle yeniden yürüdü.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Takma kirpik yapıştırıcıları ve kirpik kıvırma aletlerinin mikropların çoğalmasına neden olabileceğini de dile getiren Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Başkanı Öğr. Gör. Birgül Erbaş, takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

ÖSYM Açıkladı Sağlık Bakanlığı Personel Alacak

ÖSYM sayfasından paylaşılan duyuruda, KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) ile Sağlık Bakanlığı’nın personel alımı yapacağı bildirildi. 

Bel ağrısı çekenlere ’40 dakika’ uyarısı

Saatlerce masa başında çalışıyor, belinizdeki sızıya “alışıyorum” diyorsanız dikkat! Prof. Dr. Mehmet Aydoğan’a göre 40 dakikadan uzun süre oturmak omurganıza düşündüğünüzden çok daha fazla zarar veriyor olabilir. İşte belinizi korumanın yolları…