Bu ürünlerde iade hakkı yeniden kazanıldı! Tüketicilere müjdeli haber

Akıllı Saatler ve Cep Telefonlarında Vazgeçme Hakkı Korunuyor

1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte akıllı saatler, cep telefonları, tabletler, bilgisayarlar ve motosiklet gibi ürünlerde vazgeçme hakkının kaldırıldığına dair yapılan açıklamalar sonrasında Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Danıştay’a dava açmıştı.

Başkan Şahin, davanın tüketicinin lehine sonuçlandığını belirterek, “Daha önce Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü’nün uzaktan satışlarla ilgili düşündüğü değişikliklerle ilgili Danıştay’a itirazda bulunduk. Vazgeçme haklarıyla ilgili kısıtlamaya gidilmesini onaylamadık. Uzaktan satışlarda tüketicinin vazgeçme haklarının korunması gerektiğini savunduk.” dedi.

“Örneğin, cep telefonu, akıllı saat, tablet ya da bilgisayar satın aldığımızda vazgeçme hakkımız kaldırılmak isteniyordu. Ürün bozuk olsa dahi vazgeçemeyecektik. Bu durum tüketicinin aleyhine bir adımdı. Biz de bu değişikliğe karşı çıkarak Danıştay’a dava açtık ve bakanlık geri adım attı. Tüketicinin hakları korundu.” şeklinde konuşan Şahin, tüketicinin yine vazgeçme haklarına sahip olduğunu ve kargo ücretini ödemeyeceğini ifade etti.

Dava sürecini değerlendiren Avukat Kerim Bahadır Ertaş ise, “İade edilen ürünler için kargo ücretinin tüketiciye yüklenmemesi ve tüketicinin cayma hakkının engellenmemesi için mücadele ettik. Bu konularda olumlu gelişmeler yaşandı. Ancak diğer maddeler için süreç devam ediyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Bakan Ersoy açıkladı! Türkiye’nin dünya turizminde gücü tescillendi

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UN Tourism) yayımladığı Mayıs 2025 Dünya Turizm Barometresi’ne göre Türkiye, 2024 yılında 56,7 milyon yabancı ziyaretçiyle, dünyada en çok turist çeken ülkeler sıralamasında İtalya’yı geçerek 5. sıradan 4. sıraya yükseldi. Türkiye 2024 yılını toplamda 62.3 milyon ziyaretçiyle kapatmış oldu.

Küresel ekonomideki kırılganlıklar büyüme beklentilerini aşağı çekiyor

Dünya Bankası Başekonomist Yardımcısı ve Beklentiler Grubu Direktörü Ayhan Köse, küresel ekonomideki kırılganlıklar nedeniyle büyüme tahminlerini düşürdüklerini belirterek, kısa vadede fiyat istikrarı, mali disiplin, bütçe açıklarının azaltılması ve borç sorununun kontrol altına alınmasının, orta ve uzun vadede ise yapısal reformlar, beşeri sermaye ile verimliliğin artırılması ve iş ortamının iyileştirilmesinin gerektiğini ifade etti.

Faiz sabit kaldı mevduat yarışı kızıştı: 5 milyon TL’ye 1 ayda 190 bin TL kazanç!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 20 Haziran’da gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini yüzde 46 seviyesinde sabit bıraktı. Kurul ayrıca, gecelik borç verme faiz oranını yüzde 49, borçlanma faiz oranını ise …

Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,11 değer kazanarak 9.203,37 puandan tamamladı.

Brent petrolün varili 75,25 dolardan işlem görüyor

İsrail-İran arasındaki savaşın başlaması ile birlikte Brent Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar sürüyor. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 75,25 dolar oldu.

İran-İsrail çatışması gölgesinde Merkez Bankası kararı: Savaştaki ülkelerde faiz ne durumda?

İran-İsrail çatışması gölgesinde açıklanan TCMB faiz kararı belli oldu. Türkiye’nin yüksek faiz politikası sürerken sıcak çatışma yaşayan ülkelerin çok daha düşük faiz oranları uygulaması ekonomi çevrelerinde şaşkınlık yarattı. Jeopolitik risklerin arttığı dönemde merkez bankası enflasyon beklentilerindeki bozulma sinyallerine karşı temkinli duruşunu koruyor.