Bluesky’da mavi tik dönemi başladı

Bluesky’da Mavi Tik Özelliği Artık Resmi Olarak Kullanılmaya Başlandı

Uzun süredir konuşulan mavi tik özelliği, kullanıcı güvenliği ve platform güvenilirliği açısından önem taşıyor. Artık Bluesky, bu özelliği resmi olarak kullanıma açtı. Yeni sistem sayesinde, sahte profillerle karşılaşma riski azalırken, doğrulanmış hesapların platformdaki görünürlüğü ve etkisi de artacak.

Doğrulama Süreci Kurumlar Üzerinden Yürütülecek

Yeni doğrulama sisteminde bireysel başvuruların yanı sıra gazeteciler, akademisyenler, kamuya mal olmuş kişiler ve şirket temsilcileri gibi önemli isimler de doğrulanabilecek. Ancak doğrulama süreci, bu kişilerin bağlı oldukları kurumlar aracılığıyla gerçekleşecek.

Örneğin, bir gazeteci veya bir şirket temsilcisi, mavi tik rozetini sadece çalıştıkları kurumun onayıyla alabilecek. Bu sayede, Bluesky doğrulama sürecini güvenilir bulunan kurumlara yetki vererek dış kaynaklarla yürütmeyi tercih ediyor. Böylece, hem hızlı hem de etkin bir doğrulama süreci sağlanmış olacak.

Çift Katmanlı Güvenlik

Kurum onayının yanı sıra Bluesky’ın moderasyon ekibi de doğrulama sürecine dahil olacak. Her mavi tik başvurusu detaylı bir şekilde incelenerek sahtecilik ihtimallerine karşı kontrol edilecek. Bu sayede, elde edilen rozetin gerçekten iddia edilen kişi veya kuruluşla bağlantılı olduğundan emin olunacak.

Bireysel Başvurular İçin Geri Sayım Başladı

Şu an için doğrulama süreci yalnızca kurumlar üzerinden yürütülse de, bireysel kullanıcılar için de doğrulama sürecinin yakın zamanda başlatılması planlanıyor. Platform yönetimi, bu özelliği daha geniş kitlelere sunmak için çalışmalarına devam ediyor. Gelecekte kullanıcılar, doğrudan başvuru yaparak mavi tik alma hakkına sahip olabilecekler.

Related Posts

Eski telefonlarınızın içinden böyle altın çıkarılıyor

Her yıl milyonlarca ton elektronik atık çöpe gidiyor ve içindeki değerli metaller de birlikte kayboluyor. Ancak bilim insanları eski telefonlar ve bilgisayarlardan çevre dostu bir yöntemle altını geri kazanmanın yolunu buldu.

Mahkeme Meta’yı haklı buldu: Yapay zeka eğitimi telif hakkı ihlali değil

ABD’de federal bir yargıç, teknoloji devi Meta’nın yapay zekâ modellerini kitaplarla eğitmesiyle ilgili davada şirket lehine karar verdi. Aralarında ünlü yazar ve komedyen Sarah Silverman’ın da bulunduğu 13 yazarın açtığı davada, mahkeme Meta’nın bu uygulamasının “adil kullanım” (fair use) kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.

Nazife Tuncel Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti

Manisa’nın Akhisar ilçesinde faaliyet gösteren Zirvens Spor Kulübü sporcusu Nazife Tuncel, 22 Haziran Pazar günü Sakarya’da düzenlenen Eliminatör Dünya Şampiyonası’nda milli takım formasıyla Türkiye’yi temsil etti.

İtalyanlar Türk robotuna hayran kaldı! Tarımda devrim getirecek

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri, tarım alanlarında zararlıları ve yabancı otları ayırt ederek noktasal ilaçlama yapabilen otonom bir robot geliştirdi. Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Hüseyin Çelen’in …

Pebble ruhu geri geliyor: Eski modellere model dokunuşlar

Core Devices’in kurucusu Eric Migicovsky, geliştirdiği yeni mobil uygulamanın sadece Core 2 Duo için değil, eski Pebble saatler için de çalışacağını açıkladı. Bu gelişme, yıllar önce piyasadan çekilen Pebble Time ve Pebble 2 modellerini yeniden …

Güneş’in güney kutbu ilk kez görüntülendi

Solar Orbiter uzay aracı, Güneş’in keşfedilmemiş güney kutbunu ilk defa gözler önüne serdi. Avrupa Uzay Ajansı ESA ve NASA’nın ortak yürüttüğü bu çığır açan görev, Güneş’in manyetik alanının 11 yılda bir nasıl tersine döndüğünü anlamak için kritik …