Yerli Turistlerin Seyahat Harcamaları 2024’te Yüzde 82,5 Arttı

Seyahat Harcamaları 2025 Yılında Yüzde 82,5 Arttı!

Son verilere göre, Türkiye’de seyahate çıkanlar 66 milyar 40 milyon 991 bin TL harcadı. Bu yıl içinde yapılan yurt içi seyahatlerde toplam harcamalar bir önceki yıla göre yüzde 82,5 artarak 419 milyar 300 milyon 959 bin TL’ye ulaştı. Bu harcamaların yüzde 88,1’ini kişisel harcamalar, yüzde 11,9’unu ise paket tur harcamaları oluşturdu. Ortalama seyahat başına harcama miktarı ise 6.274 TL olarak belirlendi.

Bu dönemde en fazla harcama yüzde 33,8 ile yeme ve içme, yüzde 27,7 ile ulaştırma ve yüzde 12,1 ile konaklama harcamaları arasında gerçekleşti. Geçen yıla göre yeme ve içme harcamalarında yüzde 61,4, ulaştırma harcamalarında yüzde 33,6 ve konaklama harcamalarında yüzde 50,3 artış gözlendi.

Yıllık bazda ise yeme ve içme harcamaları yüzde 31,8, ulaştırma harcamaları yüzde 24,3 ve konaklama harcamaları yüzde 16,7 pay aldı. Geçen yıla göre yeme ve içme harcamalarında yüzde 81, ulaştırma harcamalarında yüzde 68,7 ve konaklama harcamalarında yüzde 78,8 artış yaşandı.

Seyahatlerin amacına bakıldığında, ziyaret amacıyla yapılan seyahatler yüzde 63,1’lik oranla ilk sırada yer alırken, gezi ve eğlence seyahatleri yüzde 25,6 ve sağlık seyahatleri yüzde 6,5 ile sıralandı.

En çok tercih edilen konaklama şekli ise arkadaş veya akraba evinde kalmak oldu. 53 milyon 250 bin geceleme ile bu konaklama şekli birinci sırada yer alırken, kendi evinde kalmak 13 milyon 292 bin gece ile ikinci sırada ve otel konaklamaları 5 milyon 218 bin gece ile üçüncü sırada yer aldı.

Genel olarak, seyahat harcamalarında önemli artışlar yaşanırken seyahatlerin amaçları ve tercih edilen konaklama türleri değişkenlik gösteriyor. Veriler, seyahat endüstrisinin hızla büyüdüğünü gösteriyor. – İstanbul

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

Yapay zekâya destek sözü

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkesinin yapay zekâ alanında çekirdek teknolojiler, özellikle de yüksek kaliteli çipler geliştirme konusunda karşılaştığı zorlukların “üstesinden gelmesi” gerektiğini söyledi.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

Ziraat Bankası’nda yönetim kurulu üyeleri açıklandı

Ziraat Bankası’ndan yapılan KAP açıklamasında bankanın yönetim kurulu üyelerinin belli olduğu açıklandı.

Cem Boyner’in babası, TÜSİAD’ın kurucularından Osman Boyner yaşamını yitirdi

Boyner Holding ve TÜSİAD’ın kurucularından, iş insanı Cem Boyner’in babası Osman Boyner 99 yaşında hayatını kaybetti.

Merkez Bankası rezervleri 146,6 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir